Letní hvězdářský příměstský tábor 2023

/ 15.07.2023 /

V druhém červencovém týdnu uspořádal DDM Ždánice na Hvězdárně a planetáriu Oldřicha Kotíka příměstský hvězdářský tábor, kterého se zúčastnilo celkem 16 malých mimozemšťanů z planety BonBon. Od pondělka do pátku pronásledovali proradné mlsohnáty, bytosti s 32 rukama, kteří bonboňanům ukradli vzácný svítící kámen lithion, ze kterého obyvatelé planety BonBon čerpali energii. Naštěstí se díky rozluštění zpráv, které si skupiny mlsohnátů mezi sebou posílali povedlo zlotřilce vystopovat a kouzelný kámen si vzít zpět. Nebylo to však vůbec jednoduché a dobrodružná cesta nás zavedla nejprve na Měsíc, potom na Jupiter, Mars a Venuši, abychom po velikém putování vesmírem našli kámen na jedné hodně vzdálené sněhobílé exoplanetě, kdesi v souhvězdí Herkula. Na všech navštívených vesmírných tělesech jsme vždy nalezli spoustu odrobinek z lithionu, které jsme teleportovali na BonBon i kousky koncentrované energie, které dávali našim bonboňanům sílu pokračovat dál v cestě a na závěr překonat i laserové bludiště, které na nás mlsohnáti nastražili. Díky odvaze a důvtipu našich malých bonboňamů byla celá krásná planeta BonBon zachráněna, ale nejen ta. Třetího dne se k naší vesmírné pronásledující skupině přidali i dva maličcí z hnízda vypadení opeřenci, které jsme samozřejmě zachránili také. A zde je potřeba vyseknout všem našim malým bonboňanům velikou poklonu za jejich obětavost, lásku a píli v krmení. A když nám bylo někdy doopravdy teplo a údy umdlévaly, ochladili jsme se molekulami, kterých je ve vesmíru spousta a na místním koupališti zvlášť.

Tvorba masek, alias onličejíků BonBoňamů.

 

Sličná BonBoňanka.

 

Nástup BonBoňanů.

 

Bonboňané si v západní kopuli hvězdárny prohlédnou hvězdu Sol.

 

V 3D sále ždánické hvězdárny probíhalo seznámení se světy, kde se skrývali mlsohnáti.

 

Planetárium se proměnilo ve velikou kosmickou loď.

 

Luštění šifer proradných mlsohnátů.

 

Na Marsu.

 

Zavítali jsme i do oblačné přikrývky Jupitera...

 

Opravy a stavby raket jsou vždy týmová práce.

 

Živý obraz.

 

Vybíjená jako nácvik průletu pásem planetek.

 

Na ždánické plovárně s nalezeným ptáčkem. BonBoňané se poctivě střídali v péči a krmení tohoto malého pozemského stvoření.

 

Následující den přibyl ještě druhý chmýrnatý opeřenec. Toto prosím nejsou kosí bratři, nýbrž bratři rehkové. Seznamte se: Regulus a Spica.

 

Laserové bludiště, které na nás mlsohnáti nastražili, nebylo snadné zdolat..

 

Náš lithion je zachráněn z rukou mlsohnátů! Hurááá!!!


« zpět